Forse stijging halfjaarresultaten Morefield Group

  • -

Forse stijging halfjaarresultaten Morefield Group

Category : Persberichten

 
Morefield Group heeft in de eerste zes maanden van 2024 uitstekende resultaten behaald. De omzet- en winststijging zijn te danken aan de groei van medisch hulpmiddelenbedrijf Kersten dat sinds november 2022 deel uitmaakt van Morefield Group. De omzet over de eerste zes maanden van 2024 kwam 19,1 procent hoger uit op 52.4 miljoen euro (2023: 44,0 miljoen euro). De EBITDA bedroeg 9,14 miljoen euro, een stijging van 21,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2023 (7,54 miljoen euro). Exclusief IFRS16 effecten kwam de EBITDA over de eerste 6 maanden uit op 7,28 miljoen euro (2023: 5,63 miljoen euro).  

Stijging winst per aandeel
De nettowinst kwam in de eerste zes maanden uit op 2,18 miljoen euro (2023: 1,60 miljoen euro). De winst per aandeel groeide van 2,8 eurocent naar 3,7 eurocent. De verwaterde winst per aandeel steeg van 2,2 eurocent naar 3,0 eurocent. In de financiële lasten is een waardemutatie begrepen van 0,08 miljoen euro (2023:  bate van 0,55 miljoen euro) van het 19 procentsbelang in Almunda Professionals. De solvabiliteit van Morefield verbeterde naar 29,7 procent.
 
Positieve winstverwachting 
Morefield Group is zeer tevreden over de omzet- en resultaatverbetering in de eerste jaarhelft. Voor de tweede jaarhelft wordt een verdere omzetgroei voorzien en een – ondanks inflatoire effecten – goed EBITDA niveau. Aangezien de waardering van het Almunda-belang geschiedt op beurskoers per balansdatum kan geen specifieke verwachting worden uitgesproken over de ontwikkeling van de nettowinst.

Morefield Group heeft haar aandeelhouders eerder geïnformeerd over het onderzoek naar de mogelijkheden van schaalvergroting, zowel actief als passief. Dat proces loopt nog. Morefield Group heeft aangegeven dat geen zekerheid bestaat dat dit proces daadwerkelijk tot een transactie zal leiden. 

Morefield Group N.V.

De volledige halfjaarcijfers zullen uiterlijk 6 september a.s. op de website worden gepubliceerd. Op de halfjaarcijfers is geen accountantscontrole toegepast.


Persberichten

Vul uw e-mail adres in
om onze persberichten te ontvangen:
Naam:
E-mail adres: